Het jaar 2018 zat vol met OCR, 2019 doen we het dunnetjes over! First stop: Valmorel!

Waarbij vorig jaar de nadruk lag om in zoveel mogelijk landen te lopen is het doel dit jaar zo veel mogelijk bergen. Tot nu toe staat Valmorel (Frankrijk), Andorra (Andorra), Morzine (Frankrijk), Orte (Italiƫ), Oberndorf (Oostenrijk) (nog niet definitief) en Sparta (Griekenland)

Vandaag stond dus Valmorel De Super om het programma. Afstand was geschat op 12km maar zoals elke Spartan race moet je dat met een korreltje zout nemen. Om 10 uur was voor mij het startschot. Het startvak zat propvol, de MC in het startvak daardoor ook niet te verstaan. Om exact 10uur mochten we los; de eerste kilometers was in de tiefschnee en waren eigenlijk best zwaar; hierna de z-walls, reversed walls en een sandbag carry berg op en niet veel later de atlas stones berg opwaarts. Laten vallen van de steen zou een penalty van 30 burpees betekenen.

Na wat andere obstakels (ik ben denk ik echt de helft kwijt) en een wandeling door een afwateringsysteem (denk aan een buis, donker, glad, nat en ijskoud) begon de grote klim van 1400m naar 2000 meter. De omgeving was fantastisch van skipiste, naar dennenwoud met echt maar een smalle paadjes waar je door heen kon. Bijna boven aangekomen kwam de Inverted Bar Wall waarna de laatste paar honderd meter naar de echte top een slagveld was. Overal vielen mensen uit met kramp en pijntjes.

Tot op dit moment weinig nog kunnen rennen en het tempo lag bijzonder laag. We zaten nu al op een dikke 8km en we mochten eindelijk richting het dal. Berg af rennen is altijd leuk en de kilometers vlogen voorbij; Nog snel de 8 foot wall en de twister - helaas, maar wel verwacht 30 burpees & een #snowface. Hierna snel met nog een klimmetje waar we sneeuwballen mochten gooien en touwklimmen (0 burpees oorah!) Nu begon de afdaling naar het dorp; De multirig was met touwen uitgerust en werd door mijvoor het eerst gehaald. Eigenlijk best een beetje trots :) Hierna nog een chain carry bergje op en af, fotootje en nu door riviertje 2 richting het finishterrein. Nogmaals een 8 foot wall en vlak erachteraan Spear throw. Normaal is dat een 50/50 kans. Deze keer had ik een kill en mocht ik door! Nog snel onder 2 Mercedessen heen kruipen en over het vuur. Yes Spartan Valmorel Super gehaald! 14.1km 870 hoogtemeters en drie uur en 41 minuten later kwam ik over de finish.

Morgen de Sprint, ze verwachten een dikke 20 cm sneeuw op de zondag dus het zal koud worden!