Na gisteren de Super gelopen te hebben doe ik vandaag de sprint!

Vandaag een rustige start; mijn startschot klinkt pas om 10:45. Een rustige ochtend waarbij er alvast voorbereidingen worden getroffen om in de middag te vertrekken. De orginele planning was om maandagochtend vroeg richting huis te gaan; maar aangezien de weerberichten veel sneeuw voorspellen van zondag op maandag vertrekken we vandaag na de race.

Om 10:20 vertrek ik naar het startvak onderweg nog even stoppen bij de tassenafgifte. Alles loopt gesmeerd, wat mij wel opvalt is de hoeveelheid sneeuw die vanacht is gevallen. Ik denk dat er ongeveer 10 a 15 centimeter bij is gekomen. Tevens sneeuwt het vandaag ook ligt en hangt er lage bewolking in het dal. ` Ruim op tijd arriveer ik in het startvak en het lijkt rustiger dan gisteren. Ik hoop na de start wat verder vooraan te kunnen gaan lopen; dat scheelt namelijk wachten bij de eerste paar obstakels. Dit lukt aardig ook al moet ik zeggen dat de sandbag carry weer belacheliljk druk is. Dit kan door de pittigheid van het parcour liggen of te weinig zakken. Anyway bij aankomst neem ik snel een zak van iemand over om te beginnen aan het parcour, maar de containers waar de zakken in horen te liggen zijn dan al leeg. De renners achter mij zullen dus moeten wachten tot er weer een zak vrij is.

Na de sandbag carry de barbed wire crawl, tire flipping, en nog wat obstakels dalen we af in het afwateringsbuis. deze hadden we gisteren ook al getrotseerd en toen was het glibberen en glijden. Vandaag gaat het niet zo goed, na een paar meter glij ik uit, ik kom in het water terecht met mijn knie op een stuk ijzer. Met een natte broek en pijn in de knie strompel ik de tunnel uit; Blijven lopen is de redemie :) Hierna lijkt de organisatie de route aangepast ten opzichte van gisteren, we gaan nog touwklimmen, daarna sneeuwballen gooien gaan we opweg naar de laatste kilometer. De multirig komt inzicht. Gisteren ging deze goed; vandaag niet. De eerste 30 burpees van vandaag. Na de burpees de chain-walk nog een 8 foot wall en daarna speerwerpen. Weer ram ik dat ding erin, is het de afstand of gewoon mijn weekend ik ben blij. Dit scheelt weer burpees. Snel onder de auto’s door en over de finishlijn. Mijn zere knie belemmert een mooi sprong over het vuur, maar ik haal de finish. De tijd 1.43:21 uur. Niet heel goed voor 6.4km maar het had vandaag niet sneller gekund.

Na een beker warme chocolademelk snel naar huis voor een warme douche. Het was koud maar wel weer een lekkere run!

Bij aankomst thuis vraag ik mij gelijk af; zal ik mij volgend jaar weer inschrijven? Op dit moment is het antwoord nee; de kosten om in Valmorel te komen, het verblijf, de race tickets en de vrije dagen wegen te zwaar ten opzichte van het plezier tijdens de run. Ik denk dat ik persoonlijk meer een warm-weer-loper ben. Die aanname kan ik dit jaar gaan onderzoeken met o.a. runs in Morzine, Andorra, Orte & in Sparta!

to be continued……