De titel van deze post is een quote van Diana Scharf, en ik vind hem top!

De eerste weken van 2018 zijn voorbij gevlogen, mijn 5 maanden durende reis door Zuid Afrika zitten erop, reality is calling; summer bodies are made in winter! Dus ik moet gaan opschieten!

Om weer te gaan sporten heb ik doelen nodig; doelen met een deadline werken voor mij het best, dus geen simpel todo-lijstje maar daadwerkelijke deadlines. Elke keer als het wat tegenzit of het regent buiten, is er een ‘stok’ achter de deur om toch te gaan sporten.

Sevilliersdam - Cape Town 2017

Spartan Trifecta

Het einddoel van dit jaar (December 31st 23:59:59) is om 2 Spartan Trifecta’s te verdienen.

What is een Trifecta? En hoe verdien je die?

“A member of the Spartan Trifecta Tribe finishes one of each Spartan distance - Sprint, Super and Beast (or Ultra) - in a calendar year (January 1st - December 31st), anywhere in the world. You can earn multiple Trifectas in a single year..” Spartan.com

Simpel gezegd: Voor 1 Trifecta loop je 3 Spartan runs; een korte (>5 km), een middellange (>13 km) en een lange (>20 km) run in 1 kalenderjaar.

Om dit voor mij haalbaar te maken, moet ik sommige van mijn favoriete nederlandse runs dit jaar missen. In je eentje deelnemen aan een obstacle run is op zich al een uitdaging; er is niemand die blij is voor je als je een obstakel haalt en ook niemand die je door de moeilijke periodes heen helpt. Of om het minder dramatisch te laten klinken er is niemand om eens simpel tegenaan te kletsen bij een 4km lange hike de berg op.

Naast deze mentale obstakels moet je ook gewoon fit zijn, ik vond mijn sporttribe erg dichtbij namelijk bij de lokale bootcampclub waar ik vanzelf commentaar krijg als ik niet op een training verschijn. Mijn trainingssessies bestaan uit bootcamp, boksen, power pump en hardlopen. Het blijft lastig om dit allemaal in een week te proppen en nog genoeg tijd over te houden voor familie en vrienden. Variatie is de key.

De masterplan

Dus wat is de planning? Deze begint steeds vastere vormen aan te nemen: De meeste data in onderstaande tabel zijn bevestigd, ik zoek alleen nog een Spartan Super, Ultra eind van het jaar. ideeën hoor ik graag :)

Datum Run Locatie Afstand Bevestigd
3 Maart Spartan - Sprint Mallorca (ES) +6 km Y
7 April Spartan - Super Kent (UK) +13 km Y
8 April Spartan - Sprint Kent (UK) +6 km Y
5 Mei Toughest Malmö Malmö (SE) +/-8 km Y
3 Juni Breakout Run Schaijk (NL) 14 km Y
23 Juni Strong Viking - Water Nijmegen (NL) 19 km Y
30 Juni Spartan - Super Maastricht (NL) +13 km Y
1 Sept Spartan - Beast IJmuiden (NL) +20 km Y

Het volbrengen van de eerste Trifecta zou geen probleem mogen worden; de 2de wordt iets meer plannen. Ik zit te denken om 2 van onderstaande races te boeken.

  • 2nd juni Campi Bisenzio Florence (Beast)
  • 16th juni - Andorra Trifecta Weekend (Beast)
  • 29 Sept - Berlin - (Super / Beast)
  • 6 Okt - Circuit Paul Ricard Le Castellet (Super / Beast)
  • 13 Okt - Barcelona (Super / Beast)

to be continued! :)