Het jaar 2020, volgens een hoop mensen een raar jaar; persoonlijk ben ik er heel goed door heengekomen; ik ben dankbaar dat ik niemand ben kwijtgeraakt aan Corona 🙏🏻 en vanwege het vele thuiswerken heb ik extra tijd aan familie en sporten kunnen besteden. Het was ook het jaar dat elk evenement wel werd afgezegd; samengevat: Spartan Morzine, Ireland, Andorra (technisch werd deze niet gecancelled, maar er naar toe reizen kon niet), Barcelona en de Spartan Trifecta World Championships in Sparta. Maar ook LowLands, Hrfst -, Lief festival, ADE en niet te vergeten Beyond Sensation.

Het was een jaar wat zeer goed begon met een zalig goed nieuwjaarsfeest midden tussen de wineyards vlakbij Cape Town maar op het einde van het eerste kwartaal, kwam de intelligente lockdown. Tot overmaat van ramp blesseerde ik mijn knie een avond voor de lockdown met een avondje boulderen met vrienden.

Na dik 5 weken met nog steeds een gezwollen knie zonder een fysio (gesloten) of arts (eigen keuze) gezien te hebben werd mij aangeraden om eens te gaan fietsen om te kijken of ik door oefeningen met weinig belasting de knie kon activeren om het vocht af te voeren.

20 April stapte ik voor het eerst op mijn stadsfiets om een rondje te fietsen; na 45 minuten fietsen merkte ik in de uren erna dat de knie soepeler bewoog en ervoer ik minder last. Dit smaakte naar meer. De dagen erna elke dag op de stadsfiets rondgereden en in de loop van mei een nieuwe fiets gekocht, de crossway xt-edition. Een crossover MTB & racefiets, dus geen mountainbike & ook geen racefiets.

De rest is geschiedenis… 187 actieve dagen, totaal afgelegde afstand (fiets, zwemmen, wandelen): 2538km, langste afgelegde afstand 104km, bootcamp of crossfit sessies: 75, aantal keer zwemmen 15x.

Strava samenvatting